Dagbesteding

De Haartse Hoeve biedt gasten een fijne dag midden in de natuur. Onder begeleiding van professionals brengen zij een gezellige en nuttige dag door in het buitenleven. De prachtige boerderij doet hen herinneren aan vroeger. En vele andere activiteiten ook. Van samen koken tot werken in de moestuin of het verzorgen van de dieren. Wij merken een positief effect bij onze gasten met bijvoorbeeld (beginnende) dementie. Gasten worden geprikkeld, voelen zich begrepen en ervaren sociale betrokkenheid.
Maatwerk
Dagbesteding geeft onze gasten structuur, voorkomt dat ze veel alleen zijn en ontlast mantelzorgers. Er zijn veel mogelijkheden voor het aantal dagen of dagdelen. Dat bepalen we samen en op basis van de behoefte van de gasten. We hebben eigen vervoer, waarmee we de gasten ook kunnen ophalen als dat gewenst is.
Langer zelfstandig
Toegeven dat je iets niet meer kunt, is voor iedereen moeilijk. Daarom kijken wij naar wat mensen nog wel kunnen. Daar wordt hun programma op afgestemd. Met veel afwisseling, actief (buiten) bezig zijn, het trainen van vaardigheden en op z'n tijd rust. Zij blijven daardoor langer zelfstandig. 

Kwaliteit
De Haartse Hoeve werkt volgens de richtlijnen van de landelijke organisatie Landbouw en Zorg. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig. Zij worden bijgestaan door een vaste groep vrijwilligers. Door de kleinschaligheid is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Het kwaliteitssysteem heeft tot doel dat er professionele en hoogwaardige zorg wordt geleverd. En dat de geboden zorg toetsbaar en transparant is. In 2014 hebben wij het keurmerk voor kwaliteitssysteem voor de zorglandbouw behaald.

Kijk maar