Dagbesteding

De Haartse Hoeve biedt gasten een fijne dag midden in de natuur. Onder begeleiding van professionals brengen zij een gezellige en nuttige dag door in het buitenleven. De prachtige boerderij doet hen herinneren aan vroeger. En vele andere activiteiten ook. Van samen koken tot werken in de moestuin of het verzorgen van de dieren. Wij merken een positief effect bij onze gasten met bijvoorbeeld (beginnende) dementie. Gasten worden geprikkeld, voelen zich begrepen en ervaren sociale betrokkenheid.
Maatwerk
Dagbesteding geeft onze gasten structuur, voorkomt dat ze veel alleen zijn en ontlast mantelzorgers. Er zijn veel mogelijkheden voor het aantal dagen of dagdelen. Dat bepalen we samen en op basis van de behoefte van de gasten. We hebben eigen vervoer, waarmee we de gasten ook kunnen ophalen als dat gewenst is.
Langer zelfstandig
Toegeven dat je iets niet meer kunt, is voor iedereen moeilijk. Daarom kijken wij naar wat mensen nog wel kunnen. Daar wordt hun programma op afgestemd. Met veel afwisseling, actief (buiten) bezig zijn, het trainen van vaardigheden en op z'n tijd rust. Zij blijven daardoor langer zelfstandig. 

Kwaliteit
De Haartse Hoeve werkt met het Kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg. De Haartse Hoeve heeft het Kwaliteitskeurmerk Kwaliteit Laat Je Zien (KLJZ) en wordt hierop jaarlijks getest. U kunt ons keurmerk hier zien.

SZZ
Zorgboerderij De Haartse Hoeve is aangesloten bij SSZ (stichting Samenwerkende Zorgboeren Zuid).
SZZ werkt vanuit de overtuiging dat iedere zorgboerderij uniek is en geweldige mogelijkheden biedt in de groene ruimte aan de hulpvragende mens.
De aangesloten zorgboerderijen worden erkend als aanbieder van kwalitatieve zorg. Hier wordt maatwerk geleverd aan iedereen die met een hulpvraag naar de zorgboerderij komt. SZZ is daarbij een sterke samenwerkingspartner voor gemeenten, zorgverzekeraars en andere zorgprofessionals.
SZZ zet in op: www.zorgboerenzuid.nl/
 

Kijk maar